Digitalisaatio uudistumisen välineenä

26.04.2021

Digitalisaatiota on jo vuosia tarjoiltu yrityksille tulevaisuuden edellytyksenä. Korona on kirittänyt digitalisaation tuhannen taalan paikasta aivan uuteen kokoluokkaan miljoonan mahdollisuudeksi, jonka isojako on pian alkamassa. Digiloikasta odotetaan uutta kasvua ja hyvinvointia. Kuntavaalit 2021 ovat julkisen sektorin digiloikan vaalit, joissa mitataan kuntien uudistumishalu ja tulevaisuuden nälkä.

Nyt on siis aika tarttua tiukasti digipolitiikkaan ja ottaa aloite digitalisaatiosta omiin käsiin. Sastamalan digitalisaatioaste on saatava reippaaseen nousuun. Digitalisaatio on kaupungille tehokas väline moneen käyttöön: palveluiden järjestämiseen, työhyvinvoinnin edistämiseen, yhteisöllisyyden ja yritysyhteistyön rakentamiseen, jne. Rohkeaan tavoitteeseen kantava digiloikka on yhteinen asia niin kaupungille, yrityksille, yhteisölle kuin asukkaillekin. Tehdään suunnitelmallisesti digitalisaatiosta arkinen apuväline ja ohjataan Sastamala uudistumaan tulevaisuuden uralle seutukaupunkien kärkeen!

Mitä digitalisaatio sitten käytännössä oikeastaan on? Digitalisaatio on dataa, automaatiota ja yhteisöllisiä osallistumisympäristöjä. Se on koronapandemian laajasti tutuksi tekemää etätyötä, etäosallistumista ja etäohjaustakin. Se on ajasta ja paikasta riippumatonta tehokasta viestintää. Digitalisaatio on uutta ajattelua, jossa huomioidaan palvelun käyttäjä ensin. Se on tiedon systemaattista keräämistä, hyödyntämistä ja jakamista. Digitalisaatio on rutiinitöitä hoitavia robotteja ja tiedon perusteella toimivia älykkäitä laitteita. Ja tekoälyä, joka auttaa havaitsemaan ja tunnistamaan oleellisia asioita. Digitalisaatio on yhteistyötä, joka tekee kaikista enemmän kuin mitä kuin mitä olisi yksin. Digitalisaatio on väline toimintatapojen uudistamiseen. Muutoksen teemme me!