Hyvinvointia kaiken ikää

19.05.2021

Sastamalan Kokoomuksen kuntavaaliohjelmassa 2021 "Elinvoimaa kestävällä pohjalla" yksi kolmesta avainasiasta on hyvinvointi läpi elämän. Onhan Suomi tutkitusti maailman onnellisin maa. Myös Sastamalassa on tärkeää, että hyvän elämän elementit ovat paikallaan, huomisesta huolehditaan ja talous tasapainossa.

Minun mielestäni hyvinvointia luo tuttu ja turvallinen ympäristö, jossa arvostetaan erilaisia tarpeita. Palvelut tulee sovittaa asukkaan elinkaareen ymmärtäen, että eri ikäisillä ja eri elämänvaiheissa on tarve erilaisille palveluille. Palveluiden tuottamisessa on ajateltava asiakaslähtöisesti panostaen asukkaiden tuntemiseen, jotta palvelut ja tarve aidosti kohtaavat. Sastamalassakin on hyvä kaivaa työkalupakista avuksi palvelumuotoilu.

Hyvinvoinnin perustana on turvattu talous. Sastamalan taloudesta tulee pitää huolta kannustamalla tuottavuuteen hyödyntäen jatkuvan parantamisen mallia ja läpinäkyvää tulosten seurantaa. Tulevaisuuden hyvinvoinnin keskiössä on kestävä kehitys: vahva talous, monimuotoinen ympäristö ja rohkea uudistuminen. Digitalisaatio on heti käyttövalmis väline, jonka avulla esim. terveydenhuollon toimintaa voidaan sujuvoittaa. Sote-uudistuksen paikallisia riskejä voidaan varmasti edelleen pienentää investoimalla viisaasti ennaltaehkäiseviin palveluihin, joiden vaikuttavuus on parempi ja kokonaiskustannukset yhteiskunnalle pienemmät.

Hyvinvoinnin onnistumisen mittari on kaupungin vetovoima.

Voidaan hyvin Sastamalassa tänään ja entistä paremmin huomenna!

Kuntavaaliehdokas Jani Vatka YLEn vaalikoneessa: terveyttä, koulutusta, liikuntaa.