Tulevaisuus on mahdollisuus

30.03.2021

Hyvä lukija,


Elämme poikkeuksellista aikaa. Maailmalla yritetään ratkoa haasteita toisensa perään: yhteiskuntien talouskriisejä, maapallon ilmastonmuutosta ja ihmiskunnan pandemiatilannetta. Valtakunnan politiikassa meille on puolestaan tullut tutuksi viime vuosina niin hyvinvointiyhteiskuntamme kestävyysvaje kuin tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuollon sote-uudistus. Samalla meillä on näiden haasteiden ratkaisemiseksi käytössämme ennennäkemätön teknologian keinovalikoima. Vaikka asiat ovat suuria, niiden ratkaisut lähtevät pienistä teoista. Tekeminen ei ole kaukana muualla, vaan lähellä meitä jokaista. Meidän ratkaisumme tehdään Sastamalassa.


Olen lähtenyt Sastamalassa ehdokkaaksi kuntavaaleihin 2021, koska mielestäni koronapandemian kaltaiset kriisit vaikuttavat ympäristön voimasuhteisiin ja luovat mahdollisuuksia muuttaa kehityksen suuntaa. Mielestäni Sastamala voi olla koronakriisin voittaja, jos uskallamme toimia rohkeasti ja tarttua tilaisuuteen. Digitalisaatio tarjoaa paikasta riippumattoman maailman mahdollisuuden, jota hyödyntäessä tulee kuitenkin muistaa, että ihmisen elämä on aina lähellä tässä. Minulle on tärkeää, että Sastamalassa on tilaa tulevaisuudelle. Hyvä huominen tehdään tänään. Tulevaisuus on tänään tehdyn työn hedelmä.


Ehdokkaana tarjoudun tekemään työtä Sastamalan tulevaisuuden puolesta. Ammatillisesti minulla on laaja osaaminen ja pitkä kokemus muutosjohtamisesta, digitalisaatiosta ja toiminnan tehostamisesta tietojärjestelmien avulla. Asukkaana edustan Sastamalassa muualta muuttaneen näkökulmaa ja olen saanut vuosien varrella omakohtaista kokemusta asukkaana useissa erilaisissa kunnissa sekä Suomessa että Euroopassa. Elämässäni elän parhaillaan lapsiperheen ruuhkavuosia, minkä johdosta lasten ja nuorten asiat ovat lähellä omaa arkeani. Yhdistystoiminnan kautta olen saanut hyvää käsitystä myös Sastamalan vanhempien asukkaiden näkökulmista. Olen asettunut Kokoomuksen ehdokkaaksi, koska Kokoomus edustaa toiminnassaan asiakeskeisyyttä, edistystä ja vastuullisuutta - vaikeissakin päätöksissä.


Tampere on tuoreen tutkimuksen mukaan Suomen vetovoimaisin kaupunki. Parhaista kannattaa ottaa mallia ja keskittyä sitten omaan tekemiseen omille vahvuuksille rakentaen. Tehdään yhdessä Sastamalasta entistä parempi paikka, jolla on loistava tulevaisuus! Kerro myös kavereille, että nyt on aika tuoda asiat pöydälle. Ole rohkea ja anna äänesi kuulua Sastamalassa.


Nyt on Sastamalan aika uudistua! Mitä sinä haluaisit Sastamalassa muuttaa?


Terveisin,

Jani Vatka

Kuntavaaliehdokkaasi, Sastamala 2021

www.asiathoitoon.fi